woensdag 21 mei 2014

5X heerlijke glutenvrije desserts

Ben jij gluten intolerant, of heb je een glutenallergie?! Super vervelend! Maar het hoeft niet te betekenen dat je niets lekkers meer kunt eten. Gelukkig zijn er genoeg producten waar geen gluten in zitten en hoef je geen honger te lijden. We hebben vijf receptjes voor glutenvrije desserts voor je, want ook desserts kun je prima glutenvrij eten (overigens ook heel erg lekker als je prima tegen gluten kan!).

Chocoladetaart
Benodigdheden:
225 gram ongezouten boter, in stukjes gesneden
60 gram chocoladepoeder (ongezoet)
250 milliliter slagroom
225 gram pure chocolade brokjes
5 grote eieren
100 milliter crème fraîche
225 gram basterdsuiker
65 gram poedersuiker
1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een sprinvorm in met boter en bekleed met een laagje chocoladepoeder.
2. Verhit au bain marie de boter met 50ml slagroom op laagvuur en laat smelten, voeg de chocolade toe en blijf roeren totdat je een gladde mix hebt.
3. Mix in een kom de eieren met de suiker, de overige cacaopoeder, voeg vervolgens ook de chocolademix toe als deze iets is afgekoeld, anders stolt het ei meteen.
4. Doe de mix in de springvorm en doe 35 tot 40 minuten in de oven, laat vervolgens een uur afkoelen buiten de koelkast.
5. Gebruik een elektrische mixer om de overige slagroom samen met de crème fraîche en poedersuiker op te kloppen, serveer de taart met de slagroommix.

Stoofpeertjes
Benodigdheden:
1/2 fles rode wijn
1 citroen
1 sinaasappel in vier stukken gesneden
150 gram suiker
1/2 vanille stokje
1 kaneelstokje
5 kruidnagels
4 rijpe peren
1. Doe in een kleine pan de wijn, het sap van de citroen, de sinaasappelpartjes, de suiker, de vanille, het kaneelstokje en de kruidnagels.
2. Voeg de peren toe en breng aan de kook, laat ongeveer 25 minuten doorkoken. Leg vervolgens de peer op vier verschillende bordjes.
3. Haal de sinaasappel en de kruiden uit de pan en laat het vocht op laag vuur indikken in ongeveer 15 minuten. Schep vervolgens de saus over de peer.

Gecarameliseerde ananas
Benodigdheden:
2 eetlepels ongezouten boter
60 gram bruine suiker
1/2 ananas in ringen gesneden en gehalveerd.
Een bak ijs (optioneel)
1. Smelt in een grote pan de boter, voeg de suiker toe en roer goed door elkaar.
2. Voeg de ananas toe en laat ongeveer 4 tot 5 minuten per kant in de botersuikermix bakken.
3. Serveer eventueel met een lekkere bol ijs (kokos is een erg lekker in combinatie met ananas!)

Peer & Sinaasappel met munt en suiker
Benodigdheden:
2 sinaasappels (geschild en in partjes gesneden)
2 peren in wedges gesneden
2 eetlepels muntblaatjes
2 eetlepels suiker
1. Verdeel het fruit over de bordjes en serveer met munt en suiker.

Vanille & chocolade pudding lolly's
Benodigdheden:
500 milliter vanille pudding
60 gram gesmolten pure chocola
ijsvormpjes
1. Verdeel de de pudding in twee kommen. Voeg de chocolade toe aan één van de kommen en mix. Doe beide kommen in de vriezer met daarover plasticfolie voor ongeveer 30 minuten.
2. Doe in ieder ijsvormpje een laagje van de chocolademix en zet ongeveer 10 minuten in de vriezer.
3. Haal uit de vriezer en vul de rest van het vormpje met de normale puddingmix en zet voor ongeveer 3 uur in de vriezer.

Bron:  girlscene