zondag 13 april 2014

Vervelen?

Iedereen weet wel hoe vervelend het is als je in de vakantie of gewoon in het weekend even niet weet wat je moet doen. Daarom heb ik hier enkele leuke tips! 


- Lees eens een boek. Een boek is ontspannend en ook leerrijk. Het hoeft niet per se een dik boek te zijn. En als je het uit hebt kan je er een recensie over schrijven want dan hebben andere mensen er ook wat aan.

- Ga sporten. Je hebt veel verschillende sporten zoals: fietsen, lopen, tennissen, zwemmen,... Je kan ook een vriend/vriendin mee vragen want met 2 is het dubbel zo leuk.

- Heb je toch zin om eens lekker niets te doen dan kan je in de bib enkele Dvd's ontlenen en een filmmarathon houden met een zak chips bij de hand.

- Als je graag kookt dan kan je cupcakes, koekjes, whoopies en nog verschillende andere zoetigheden maken en die dan verkopen. Zo verdien je er ook nog eens wat geld mee!

- Spreek af met oude vrienden die je al lang niet meer gezien heb. Zo zie je ze nog eens terug en kan je eens gezellig bijkletsen.

- Ga eens naar buiten en trek een paar prachtige foto's. Die kan je da uitprinten en in mooie fotokaders steken. Of je kan er een mooie fotocollage van maken.

- Ook een heel leuk idee dat ik al zeer vaak gedaan heb is ruiltocht. Je start met een ei of iets anders niet te groot en gaat van huis naar huis en vraag of ze willen ruilen. En als je dan allemaal apart verpakte koekjes hebt moet je die allemaal apart ruilen. Je zal verbaasd zijn over wat je op het einde allemaal verzameld zal hebben.

- Deze klinkt misschien een beetje raar maar je kan ZELF een boek schrijven. Waarom zou je het niet doen? Je kan het altijd proberen en misschien wordt het wel een succes!

- Is je kamer altijd een beetje rommelig? Dan kan je ze eens opruimen! Zet je muziek luid en leg alles wat je niet meer moet hebben apart. Je kan het weggooien of verkopen. 

- Wat ook altijd heel leuk is is op youtube haar tutorials uitproberen. Wie weet kom je wel iets heel mooi tegen.

- Origami is ook een leuke bezigheid. Je kan zoveel dingen maken met papier: bootjes, vliegtuigjes, bladwijzers, tafelversiering,... 

- Zoek op internet onder afbeeldingen mandala's of andere kleurplaten op, print die af en kleur ze in. 

- Wil je eens gezond doen? Dan kan je zelf smoothies maken. Je hebt 1001 verschillende recepten. Genoeg keuze dus!  Maak er verschillende en schrijf de lekkerste recepten op in je eigen receptenboekje.

- Als je niet graag huiswerk maakt kan je het alvast op voorhand maken. Je hebt toch niets beters te doen! En als je dan iets niet snapt kan je het nog vragen want als je het de dag er voor maakt dan gaat dat niet meer.

- Versier een schoendoes! Het klinkt een beetje suf maar het is eigenlijk heel leuk en ook nog eens handig om spullen op te bergen. Je kan hem eerst schilderen en daarna versieren met parels, stickers, knopen. Je kan in een hobbywinkel leuke versiering kopen.

bron: blog tibDW van girlscene


Geen opmerkingen:

Een reactie posten